Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

În Ucraina au intrat în vigoare norme care afectează grav păstrarea identității celor jumătate de milion de români din Ucraina

Legea privind funcționarea limbii ucrainene, ca limbă oficială din Ucraina intră într-o nouă etapă. De vineri, 16 iulie 2021, intră în vigoare unele norme care vor extinde utilizarea limbii ucrainene, potrivit Agenției de știri BucPress, preluat de Romanian Global News.

Limba de stat va fi obligatorie pentru cultură și divertisment, turism, editare de carte, proiecții de filme în cinematografe și televiziune, a anunțat persoana autorizată pentru protecția limbii de stat, Taras Kremini.
Ombudsmanul pentru limbă a sprijinit, de asemenea, deciziile comisiei bugetare și ale unor deputați ai Ucrainei, care au refuzat să modifice proiectul de lege № 5551−2.
Amendamentele au inclus eliminarea emisiunilor de televiziune și radio din legea limbii de stat, eliminarea amenzilor pentru încălcarea legii, eliminarea examenelor pentru funcționarii publici și readucerea limbii ruse în învățământ.
„Îi îndemn pe deputații poporului din Ucraina să adere la poziția statului în viitor. Să creăm cele mai bune oportunități pentru dezvoltarea limbii ucrainene”, spus a Taras Kremini.
La 16 iulie 1990, Rada Supremă a RSS ucrainene a adoptat Declarația de suveranitate de stat a Ucrainei, care a jucat un rol istoric extrem de important în obținerea independenței. Acest document a devenit baza politică și juridică a Actului de independență al Ucrainei la 24 august 1991.
Tot la 16 iulie 2021 se împlinesc exact doi ani de la intrarea în vigoare a Legii Ucrainei „Asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”.
De precizat că împotriva acestei legi s-au pronunțat reprezentanți ai unor minoritățile naționale din Ucraina, dar și unele state vecine.

Romanian Global News

Read Previous

Nicolae Negru: Miracolul Maiei Sandu

Read Next

EVZ.ro: Începe Bătălia Europei. Populiștii se regrupează pentru a bloca transformarea UE într-un Imperiu european