Condimentele au fost utilizate pe scară largă ca arome alimentare și medicamente populare de mii de ani. Numeroase studii au documentat efectele antioxidante, antiinflamatoare și imunomodulatoare ale condimentelor, care ar putea fi legate de prevenirea și tratarea mai multor cancere, inclusiv cancerul pulmonar, hepatic, sân, stomac, colorectal, col uterin și prostată, scrie https://tratamenteanticancer.wordpress.com, preluat de Romanian Global News.
Câteva condimente sunt surse potențiale pentru prevenirea și tratarea cancerului, precum Curcuma longa (tumeric), Nigella sativa (chimen negru), Zingiber officinale (ghimbir), Allium sativum (usturoi), Crocus sativus (șofran), Piper nigrum (piper negru ) și Capsicum annum (ardei iute), care au conținut mai mulți compuși bioactivi importanți, cum ar fi curcumina, tiinochinona, piperina și capsaicina. Principalele mecanisme de acțiune includ inducerea apoptozei, inhibarea proliferării, migrației și invaziei tumorilor și sensibilizarea tumorilor la radioterapie și chimioterapie. Această revizuire a rezumat studiile recente asupra unor condimente pentru prevenirea și tratarea cancerului, și a fost acordată o atenție specială componentelor și mecanismelor de acțiune bioactive.
Mai mult aici: