Patriarhul României, întâlnire cu noul Ambasador al Serbiei. Sperăm că i-a amintit și de modul barbar în care Serbia tratează pe românii/vlahi din Timoc!

Patriarhul României, PF Daniel, l-a primit în vizită de prezentare pe Ștefan Tomașevici, Ambasadorul Serbiei la București, informează Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Reprezentantul țării vecine a subliniat „importanţa relaţiilor frăţeşti (!!!!!!! N.r.) dintre cele două popoare şi Biserici Ortodoxe, care, de-a lungul istoriei, au trecut împreună prin încercări similare”. De asemenea, Ștefan Tomașevici a precizat că înainte de a se prezenta la post, în România, a fost binecuvântat de fostul patriarh al Serbiei, Irineu, trecut la cele veșnice pe 20 noiembrie.
La rândul său, Patriarhul Daniel „a subliniat faptul că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine”.

Romanian Global News precizează că patriarhul Serbiei, Irineu a fost un mare antiromân, fiind împotriva Bisericii Ortodoxe Române din Timoc și încercând să împiedice construirea de lăcașuri de cult în care să se slujească în limba română.
Citiți ca să vă lămuriți asupra relațiilor “frățești” pe care le are Serbia cu românii :

Predrag Balașevic : situația în care se află comunitatea românească din Timoc devine alarmantă și insuportabilă. Ce fac autoritățile române?

Răspunsul Serbiei la diplomația în genunchi a Bucureștiului! Standardizăm “limba vlahă în Timoc”https://rgnpress.ro/2021/02/25/raspunsul-serbiei-la-diplomatia-in-genunchi-a-bucurestiului-standardizam-limba-vlaha-in-timoc/

Senatorul Claudiu Târziu: românii din Timoc sunt pe cale de dispariţie, iar statul român nu face nimic pentru salvarea lor

Românii/vlahii din Timoc apel disperat către clasa politică de la București și către instituțiile europene. Ce soluție a găsit Serbia, ajutată de China, să scape de românii din Timoc!

Romanian Global News

Read Previous

Rusia își răsplătește agenții de influență din guvernul Austriei. Complicitățile ruso-austriece și în România?

Read Next

În Marea Britanie, preoţii români lucrează în IT, construcţii, inginerie, livrări, depozite. Părintele Andrei, în livrări