Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Ojdula, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

Curtea de Apel București a respins joi, 15 aprilie a.c., recursul primarului UDMR din Ojdula împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public al comunei, transmite Romanian Global News.

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, în luna iunie 2019, după ce primarul comunei Ojdula, Brânduş Szilveszter (UDMR), a refuzat să aplice legea.
Tribunalul București a admis în data de 8 octombrie 2019 acțiunea ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR al comunei Ojdula, județul Covasna, să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public al comunei.
Solutia pe scurt a Tribunalului București (detalii aici): „Admite acţiunea. Obligă pârâtul să îndepărteze steagul CNS arborat cu caracter permanent pe domeniul public al UAT Ojdula. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs care se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a II a Contencios Administrativ şi Fiscal în termen de 15 zile de la comunicare”.

Primarul UDMR din Ojdula a formulat recurs însă Curtea de Apel București a dat câștig de cauză ADEC (detalii aici): „Solutia pe scurt: Încuviințează în principiu cererea de intervenţie accesorie. Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul ca nefondat. Respinge ca nefondată cererea de intervenţie accesorie. Definitivă. Pronunţată azi, 15.04.2021 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Romanian Global News

Read Previous

Românii din Ucraina și Serbia se întreabă cum Ungaria poate și România nu? Dezinteres sau trădare? Ungaria oferă un milion de euro unui oraș din Ucraina, locuit de maghiari, pentru depășirea problemelor ecologice

Read Next

Senatorul AUR Ionuț Neagu reclamă intervenția Ungariei în suveranitatea României