Breaking News :

Cum sunt “fabricați” morții de covid!

Iată de ce este nevoie de câți mai mulți “covizi” raportați în România! Raport al Curții de Conturi: Salariul unui angajat DSP a ajuns la 9.000 de euro brut în starea de urgență

Replica lui Cristi Puiu după atacul imund lansat la adresa sa de CTP : „E chiar grav, săracul de el! Să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă”

Regizorul Cristi Puiu, fără mască la TIFF: Dacă azi, aici, vă uitați la un film, e pentru că au existat niște oameni indisciplinați, în decembrie ’89, care au zis NU dictaturii. Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite

Propunerile grupului de reflecție al Academiei Române pentru atenuarea CRIZEI provocate de COVID – 19: „România în și după pandemie”

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 14, 2020

Activitatea Bisericii Ortodoxe Române crește în Italia odată cu numărul românilor stabiliți acolo

Peste 1.200.000 de români trăiesc în Italia. Ei au plecat din locurile în care au primit Taina Sfântului Botez, dar nu și-au uitat credința, arată cele mai recente statistici ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Biserica a venit în sprijinul lor prin înființarea a tot mai multe parohii a căror activitate a crescut de la an la an pe plan pastoral, misionar, filantropic și cultural.
Prima parohie românească în Italia a fost înființată în 1940, iar în 2004 erau deja 34 de parohii. Odată ce migrația românilor în Italia a crescut, au crescut și numărul unităților parohiale. În prezent există 266 de parohii și 127 de filii deservite de 272 preoți și 14 diaconi.
13 comunități parohiale au fost înființate doar anul trecut, arată datele statistice raportate la ședința Adunării Eparhiale de marți, 4 februarie 2020, în localitatea Castel Gandolfo.
Alături de Episcopul Siluan al Italiei și Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania, la lucrările Adunării Eparhiale și ale Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI) a fost prezent Președintele Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop.
În deschiderea lucrărilor a fost oficiată o slujbă de Te Deum. Foto credit: Episcopia Italiei
Academicianul a vorbit Adunării Eparhiale despre „Datină, moșie, familie, credință și patrie”. Domnia sa și-a prezentat, totodată, lucrarea „Identitatea Românească”.
Lucrările au continuat cu examinarea şi aprobarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial, execuția bugetară pe 2019 şi bugetul Eparhiei pentru anul 2020.
Alături de membrii mireni și clerici ai Adunării Eparhiale s-au aflat preotese și alți credincioși români din parohiile Eparhiei, numărul total al participanților ridicându-se la aproape 1.000 de persoane.
Din datele statistice prezentate amintim faptul că în 2019 au fost botezați 7.629 de prunci și au fost oficiate 1.462 cununii și 280 de înmormântări.
De notat este activitatea socială și filantropică a Episcopiei Italiei care prin cele 4 diaconii, mai multe asociații, centre sociale și case de găzduire a investit aproximativ 1.100.000 € în sprijinul semenilor aflați în situații dificile.
La această sumă se adaugă 252.780 € investiți în Proiectul Social de adopție la distanță „Brațele Părintești” constând în burse lunare pentru copii din România, Republica Moldova și Italia.
Vezi mai multe date în raportul publicat de Episcopia Italiei.

Romanian Global News

Read Previous

Cinci poeţi basarabeni, incluşi într-o antologie de poezie românească postcomunistă

Read Next

Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi de la Chișinău: “Ce s-a întâmplat cu coloana vertebrală a intelectualității R. Moldova?„